Despre ARCSA
Asociația Românii Care Se Ajută s-a constituit în 2011 la inițiativa președintelui Dascălu Doru care împreună cu Marian Mario și Slave Dumitru, membrii fondatori au înființat acest ONG.
De la început asociația a dezvoltat proiecte menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor. Acțiunile ARCSA sunt îndreptate în special spre îmbunătațirea calității vieții oferind membrilor consultanță în managementul resurselor și facilitarea anumitor servicii ( consultanță juridică, psihologică… etc)
În 2012 ARCSA a dat statul programului Școala Cunoașterii program care a avut peste 200 de beneficiari(copii). Mai multe detalii aici
În 2014 ARCSA a dezvoltat programul Liga Sportivilor, care a avut peste 80 de beneficiari. Mai multe detalii aici
În 2018 ARCSA a dezvoltat proiectul CARAVANA KAUFLAND a filmului „Coborâm la prima” 30000 de beneficiari.
Scopul asociației este de a crea o rețea națională de întrajutorare și de a promova principiul solidarității. valorile umane și culturale.
Asociaţia Românii Care Se Ajută există din motive definite de nevoia de a trăi în comuniune cu semenii noştri.
Tot ceea ce omul construieşte din respect pentru alţii, dăinuie veşnic, iar tot ceea ce construieşte în interes personal se destramă repede. Toţi cei care doresc să facă un bine aproapelui, să nu se ascundă, dar nici să se laude. Aşa cum ne învaţa istoria, şi însaşi natura, cine păcăleşte, pe sine se păcăleste! Iar dacă păcăleala este mai mare decât poate omul s-o ducă în viaţa sa, ea rămâne datorie şi câtorva generaţii viitoare. Haideţi să încercăm să nu ne facem rău unii altora.
Sufletul Omului caută binele aşa cum plantele caută lumina şi iubirea, precum copiii caută căldura sufletului. Fiecare avem o astfel de busolă, chiar dacă nu la toţi funcţionează cum ar trebui. Incercăm, prin ARCSA, să reparăm această busolă în fiecare din noi, fie că eşti sau nu membru.
Odată născut, omul devine elev întreaga viaţă, supus erorii şi încercărilor de tot felul. Această educaţie se desfăşoară într-un mediu social care ne sugerează faptul că cine vrea să evolueze singur, nu s-a născut unde trebuie.
Prin ARCSA, încercăm să scoatem din om la suprafaţă lucruri de care nu a fost conştient sau nu a crezut că poate fi capabil vreodată. Suntem obişnuiti să credem că între cel amărât şi cel foarte inteligent ((sau avut) sunt diferenţe foarte mari, însă nu există nici una! Cei care nu observă acest lucru şi-au uitat trecutul şi nu mai ştiu de unde au plecat.
învăţăm în fiecare zi, în funcţie de problemele cu care ne confruntăm, că viaţa are o structură atât de complexă încat un parcurs de cateva decenii pare puţin pentru a ajunge la esenţa ei. Să încercăm totuşi, dacă nu avem probleme ale noastre, să ne confruntăm cu problemele celorlalţi, să ne punem în locul lor, spre ajutorul lor şi luminarea noastră. Cel care încheie o viaţa de încercări nu se află pe aceea şi treapta ca cel care încheie viaţa aşa cum a început-o.
Valorile ARCSA
Responsabilitate – credem în discernământul acțiunilor noastre legate de întrajutorarea membrilor asociației.
Onestitate – credem că dezvoltarea lucrului în echipă ține de predictibilitatea deciziilor și comunicarea acestora.
Solidaritate – credem că este important sa empatizăm cu cei care se află in impas datorită unei întâmplări nefericite.
Transparență – când ne referim la transparență vorbim de importanța comunicării informațiilor solicitate și de interes public.
Doriți să intrați în legătură? Completați formularul de mai jos.
Crăciun Vlad – Președinte
Dascălu Doru – Președinte Onorific
Marian Mario- Vicepreședinte
Adresa Sediu București:
Hristo Botev, Nr 3, Sector 3