Asociația Românii Care Se Ajută

 Oamenii bisericii care şi-au dedicat viaţa doar pentru ajutorarea aproapelui.

 Milostenia şi ajutorarea aproapelui sunt o misiune constantă a unor oameni ai Bisericii. Aceştia au reuşit de-a lungul timpului să salveze zeci de vieţi şi să hrănească mii de copiii săraci. Aceşti preoţi şi-au dedicat întreaga viaţă carităţii şi sunt un exemplu de umanitate.

Una dintre cele mai importante misiuni ale creştinismului este milostenia, ajutorarea aproapelui. În România, acolo unde sărăcia bântuie la tot pasul, oameni ai bisericii şi-au dedicat viaţa carităţii şi ajutorării semenilor. O parte din ei au ajuns faimoşi pentru salvarea şi hrănirea a mii de copiii abandonaţi sau săraci.

 Preotul care oferea mâncare la 117 copii zilnic

 În comuna Poiana Stampei, în localitatea Podul Coşnei, un preot a reuşit să aducă zâmbete la mii de copii săraci din zonele rurale ale judeţului Suceava. Este vorba despre preotul Mihai Negrea de la Mănăstirea ”Sfinţii Apostol Petru şi Pavel” din Podu Coşnei. A murit în anul 2017, dar a lăsat în urma sa un exemplu minunat dragoste pentru aproapele. După ce a fost şi preot pe front, în Afganistan Mihai Negrea a ajuns în 2006 la mănăstirea din Podu Coşnei. A fost uluit de soarta copilașilor care luptau zilnic cu sărăcia.   

 Din acel moment şi-a propus să intervină în hrănirea şi ajutorarea săracilor. La mănăstirea ”Sfinţii Apostol Petru şi Pavel” a construit un cămin cu sală de mese, bibliotecă şi cabinet medical pentru copii. A umblat pentru fonduri şi a reuşit aproape imposibilul. Zeci de copii au ajuns să locuiască permanent în acest centru, iar încă 117 copii săraci din zonă au ajuns să fie hrăniţi zilnic de părintele Mihai Negrea. Mai mult decât atât, cu ajutorul unei profesoare pensionare toţi aceşti copii care abiau ajungeau la şcoală sau nu ştiau să scrie şi să citească au devenit elevi conştincioşi, fiind hrăniţi şi ajutaţi zilnic la teme.

sursa: adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *